Smak mango - jeżyna
Produkt Kolagen EXTRA Activlab Pharma zawiera czysty nieprzetworzony surowiec - hydrolizowany kolagen typu II.
Kolagen typu II jest elementem wchodzącym w skład chrząstki stawowej, ścięgien oraz stanowi jeden z podstawowych składników budulcowych skóry. W organizmie odpowiada za stabilizacje narządów wewnętrznych w prawidłowym położeniu oraz jest jednym elementów ochronnych.
Kolagen jest najczęściej stosowany w celu wspomagania prawidłowego działania stawów, regeneracji chrząstki stawowej, poprawy kondycji skóry, jej gęstości i elastyczności oraz spłycenia zmarszczek. Stosowany w stanach bólowych i zapalnych. Stosowany jest jako element profilaktyki oraz terapii takich schorzeń jak zwyrodnienie stawów czy reumatoidalne zapalenie stawów. Jest również obowiązkowym elementem suplementacji sportowej, której celem jest zapobieganie urazom oraz wzmocnienie aparatu ruchu.
Produkt został wzbogacony o witaminę D3, witaminę C oraz Wapń - składniki wspierające układ kostny i stawy.
Składniki w
|
15 g (porcja)
|
Kolagen
|
10 g
|
Witamina C
|
1000 mg
|
Wapń
|
120 mg
|
Witamina D
|
50 mg (2000 IU)
|
Składniki: Hydrolizat kolagenowy, maltodekstryna, kwas L-askorbinowy, sole wapniowe kwasu ortofosforowego, aromaty, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, substancja słodząca – sukraloza, cholekalcyferol, barwniki: karmin, czerwień koszenilowa – może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci, błękit brylantowy.
15 g (3 miarki) rozpuścić wytrząsając w bidonie z 200 ml wody. Stosować raz dziennie, pomiędzy posiłkami. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.
W celu uzyskania najlepszych efektów zaleca się regularne stosowanie produktu przez okres co najmniej 3 miesięcy.
Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.