Activlab Pharma Potas | 60 kaps.

  • leczenie w stanach niedoboru potasu
  • w profilaktyce u osób chorych na nadciśnienie tętnicze
  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Activlab

  • Historia ceny
    Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 13,00 zł brutto
  • 12,00 zł
  • szt.

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Suplement diety Potas 320 mg przeznaczony jest do uzupełniania zapotrzebowania organizmu na potas, który jest niezbędnym składnikiem mineralnym organizmu.

Potas jest najważniejszym kationem wewnątrzkomórkowym a co za tym idzie jednym z najważniejszych elektrolitów. Pierwiastek ten wchodzi w skład cytoplazmy komórkowej. Wpływa na zwiększenie przepuszczalności błony komórkowej . Jest warunkiem prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i mięśniowego – w tym mięśnia sercowego oraz pomaga w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi. Wpływa na gospodarkę wodną, kwasowo-zasadową, bierze udział w utrzymaniu ciśnienia osmotycznego. Potas odrywa również ważną rolę w przemianie węglowodanów.

Skutkami niedoboru potasu mogą być m.in. skurcze mięśni i wysokie ciśnienie krwi, jak również : ogólne osłabienie organizmu, zmęczenie, podenerwowanie, apatia, opuchnięte nogi , skurcze mięśni, problemy z przemianą materii.

Składniki w

2 kaps. (porcja)

Chlorek potasu

1220 mg

 w tym potas

640 mg

 

 

Składniki: chlorek potasu, substancja przeciwzbrylająca - sole magnezowe kwasów tłuszczowych, kapsułka (żelatyna, barwnik - dwutlenek tytanu).

 1 kapsułka 2-3 razy dziennie. Preparat przyjmować w trakcie posiłku lub tuż po nim, popijając wodą.

 

Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.