Biotech Hydro Whey Zero | 1816g

  • Wyjątkowo duża zawartość białka: 92%
  • Z dodatkiem funkcjonalnego chlorowodorku argininy
  • Wysoka zawartość aminokwasów
  • Wyjątkowo szybka i łatwa wchłanialność
  • Bardzo niska zawartość tłuszczu i węglowodanów
  • Niska zawartość sodu
  • Bez dodatkowego cukru
  • Ze stewią
  • Bezglutenowy
  • Bez laktozy
  • kremowa konsystencja
  • szt.
  • 249,00 zł

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Hydrolizowany izolat białka serwatki (WPH) jest łatwostrawnym i częściowo hydrolizowanym białkiem w formie proszku. Podczas hydrolizy wykorzystywane są specjalne enzymy rozbijające łańcuchy białek na krótsze peptydy, co skutkuje szybszym trawieniem i wchłanianiem danej formuły. Hydrolizowane białka są mniej uczulające niż inne białka i dlatego są powszechnie stosowane w suplementach białkowych i formułach żywnościowych produkowanych na potrzeby medyczne.

 

Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-3% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna gównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy. W procesie produkcji laktoza jest oddzielana od serwatki podczas wieostopniowej ultrafiltracji oraz procesu filtracji krzyżowej. Otrzymujemy więc bardzo czysty, łatwostrawny i łatwo rozpuszczalny izolat białka serwatki (whey protein isolate - WPI), będący jeszcze czystszą wersją koncentratu białka serwatki (whey protein concentrate - WPC) i podstawowym składnikiem hydrolizowanego izolatu białka serwatkowego  (hydrolysed whey protein isolate - WPH), zawierającego jeszcze mniejszą ilość węlowodanów i tłuszczów.

 

Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych, które należy uzupełniać codziennie, aby zapewnić zdrowie swojemu organizmowi. Wspomaga utrzymanie masy mięsniowej gdy trenujesz oraz wspomaga codzienną dietę. Gdy regularnie trenujesz, chcesz zwiększyć masę mięśniową oraz z wiekiem, twój organizm wymaga większej ilości białek. Szybkim, praktycznym i efektywnym sposobem na dostarczenie organizmowi białek jest suplementacja; wystarczy białko w proszku , shaker, trochę wody lub mleka. Proszek białkowy jest łatwostrawny i w przeciwieństwie do konsumpcji dużej ilości mięsa, nie powoduje zakwaszania. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak również ze źródeł zwierzęcych, roślinnych lub ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać szybko (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) lub wolno (ponad 2 godziny).

 

 

Wartość Odżywcza / Informacja Żywieniowa: Na 22 g % RWS* Na 100 g % RWS*

  • Wartość Energetyczna (energia) 360 kJ / 85 kcal 4% 1635 kJ / 386 kcal 19%
  • Tłuszcz 0.8 g 1% 3.8 g 5%
  •   w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0.5 g 2% 1.9 g 10%
  • Węglowodany 1.7 g 1% 7.5 g 3%
  •   w tym cukry 1.2 g 1% 5.3 g 6%
  • Białko 18 g 35% 80 g 160%
  • Sól 0.55 g 9% 2.5 g 42%

Wartości odżywcze podane są dla produktu o smaku waniliowym. Mogą się od siebie różnić w zależności od wybranej wersji smakowej.

Składniki (dla produktu o smaku waniliowym): hydrolizat białka serwatki ( mleko ) 41%, izolat białka serwatki ( mleko ), L-glutamina, aromaty, L-arginina, emulgator: lecytyny ( soja ), mieszanka kremująca [tłuszcz kokosowy, maltodekstryna, białko roślinne, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu)], sól, substancja zagęszczająca (karagen), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (Czerwień Allura AC - może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci). Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki i orzechów.

Zmieszać 1 porcję (25 g, 1 miarka = 2 czubate łyżki) z 200 ml wody i pić dwa razy dziennie.

 

Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Produkt, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.

Forma: Proszek
Wielkość opakowania: od 1 kg do 3 kg