BioTech USA Protein Pizza | 500g

 

  • Bogata w białka
  • Bogata w błonnik spożywczy
  • Szybki i łatwy w przygotowaniu
  • Wegańska

 

  • szt.
  • 39,90 zł

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Mieszanka w proszku do przygotowania pizzy z oregano o wysokiej zawartości błonnika i białka.

Pizzę można spożyć w nieskończonej ilości wersji, dlatego wielu nieprzypadkowo wybiera ją w dni oszukiwania łaknienia, kiedy pożądamy czegoś pysznego! My opracowaliśmy na nowo naszą ulubioną włoską potrawę i stworzyliśmy jej alternatywę bogatą w białko.

Ciasto w proszku do sporządzania pizzy Protein Pizza od firmy BioTechUSA zawiera 22% białka*, jest świetnym uzupełnieniem dziennego spożycia białka, a dodatkowo jej przygotowanie nie wymaga dużo czasu, trzeba tylko dodać trochę letniej wody, lekko uformować i w parę chwil gotowa będzie pyszna pizza!

Wartość odżywcza

100 g

RWS** (100 g)

50 g

Wartość energetyczna

1330 kJ/ 316 kcal

16%

665 kJ/ 158 kcal

Tłuszcz

2.5 g

4%

1.3 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0.3 g

2%

0.15 g

Węglowodany

32 g

12%

16 g

- w tym cukry

0.7 g

<1%

0.4 g

Błonnik

22 g

***

11 g

Białko

30 g

60%

15 g

Sól

2.7 g

45%

1.4 g

Referencyjna wartość spożycia  dla przeciętnej osoby dorosłej: (8400 kJ/2000 kcal). ***RWS nie zostało ustalone.

 

Składniki: mąka pszenna, błonnik z bambusa, białko z pszenicyizolat białka sojowego, sól, suszone drożdże [emulgator (monostearynian sorbitolu)], oregano. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym mleko, jaja, gluten, soję, skorupiaki, dwutlenek siarki i orzechy. NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED (dzień/miesiąc/rok) I NUMER PARTII: patrz w białym polu (LOT/EXP). WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać szczelnie zamknięte, w chłodnym i suchym miejscu!  Po otwarciu należy spożyć w ciągu 6 miesięcy.

Wymieszać 1 porcję (50 g) proszku w 50 ml letniej wody. Odstawić ciasto do wyrośnięcia (30-45 minut), następnie uformować kształt pizzy i położyć na niej dodatki według własnego uznania. Położyć pizzę na blasze wyściełanej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 230 °C przez 10-12 minut. Ta ilość wystarcza na jedną pizzę o średnicy ok. 15 cm.

 

Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.


Zdjęcie produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu. Związane jest to z coraz częstszymi zmianami wzorów przez producentów. Podobnie może być ze smakiem. Smak odżywki na zdjęciu nie jest tożsamy ze smakiem zakupionej odżywki.