BioTech USA Protein Pizza Whole Grain| 500g

  • Bogata w białka
  • Bogata w błonnik spożywczy
  • Szybki i łatwy w przygotowaniu
  • Wegańska

 

  • szt.
  • 39,90 zł

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Mieszanka ciasta w proszku z mąką z pełnego przemiału do przygotowania pizzy z oregano o wysokiej zawartości błonnika i białka.

Pizzę można spożyć w nieskończonej ilości wersji, dlatego wielu nieprzypadkowo wybiera ją w dni oszukiwania łaknienia, kiedy pożądamy czegoś pysznego! My opracowaliśmy na nowo naszą ulubioną włoską potrawę i stworzyliśmy jej alternatywę bogatą w białko.

Ciasto w proszku do sporządzania pizzy Protein Pizza od firmy BioTechUSA zawiera 22% białka*, jest świetnym uzupełnieniem dziennego spożycia białka, a dodatkowo jej przygotowanie nie wymaga dużo czasu, trzeba tylko dodać trochę letniej wody, lekko uformować i w parę chwil gotowa będzie pyszna pizza!

Wartość odżywcza

100 g

RWS** (100 g)

50 g

Wartość energetyczna

1355 kJ/ 323 kcal

16%

677 kJ/ 162 kcal

Tłuszcz

5,0 g

7%

2,5 g

- w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,6 g

3%

0,3 g

Węglowodany

29 g

11%

15 g

- w tym cukry

0,2 g

<1%

0,1 g

Błonnik

27 g

***

13 g

Białko

27 g

54%

14 g

Sól

2,4 g

40%

1,2 g

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej: (8400 kJ/2000 kcal). ***RWS nie zostało ustalone.

 

Składniki: pełnoziarnista mąka pszenna, białko pszenicy, błonnik z bambusa, mąka z płatków owsianych (zawiera gluten), proszek z siemienia lnianego, sól, suszone drożdże [emulgator (monostearynian sorbitolu)], oregano. Wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym mleko, jaja, gluten, soję, skorupiaki, dwutlenek siarki i orzechy. NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED (dzień/miesiąc/rok) I NUMER PARTII: patrz w białym polu (LOT/EXP). WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać szczelnie zamknięte, w chłodnym i suchym miejscu!  Po otwarciu należy spożyć w ciągu 6 miesięcy.

Wymieszać 1 porcję (50 g) proszku w 60 ml letniej wody. Odstawić ciasto do wyrośnięcia (30-45 minut), następnie uformować kształt pizzy i położyć na niej dodatki według własnego uznania. Położyć pizzę na blasze wyściełanej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 230 °C przez 10-12 minut. Ta ilość wystarcza na jedną pizzę o średnicy ok. 15 cm

 

Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.


Zdjęcie produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu. Związane jest to z coraz częstszymi zmianami wzorów przez producentów. Podobnie może być ze smakiem. Smak odżywki na zdjęciu nie jest tożsamy ze smakiem zakupionej odżywki.