InSport Bulk Mass | 1000g

  • WYSOKA ZAWARTOŚĆ BIAŁKA (WPC + WPI) AŻ 45% W 100G.
  • NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI WĘGLOWODANY WAXY MAIZE, INULINA, MALTODEKSTRYNA
  • IDEALNE ROZWIĄZANIE W OKRESIE BUDOWANIA BEZTŁUSZCZOWEJ MASY MIĘŚNIOWEJ
  • SZYBSZA REGENERACJA PO TRENINGOWA
  • DZIĘKI ZASTOSOWANIU INULINY MA WŁAŚCIWOŚCI PROZDROWOTNE
  • PRZEPYSZNE SMAKI ORAZ DOSKONAŁA ROZPUSZCZALNOŚĆ
  • szt.
  • 39,00 zł

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Perfect Bulk Mass to preparat białkowo-węglowodanowy , łączący w swoim składzie optymalnie dobraną kompozycję ultrafiltrowanego koncentratu oraz izolatu białek serwatki z kompleksem węglowadanów ozróżnicowanym indeksie glikemicznym. Opracowany specjalnie dla osób chcących zbudować„jakościową” masę mięśniową , nie powodując przy tym nadmiernego odkładania się tkanki tłuszczowej, dlatego też kluczową rolę stanowi tu zastosowanie odpowiednich proporcji białek do węglowodanów w stosunku 45:40 na korzyść białka. Do budowania masy mięśniowej samo białko niestety nie wystarczy, ponieważ po intensywnych treningach do szybkiej regeneracji organizmu niezbędne są nam wysokiej jakości wysokoenergetyczne składniki pokarmowe. Perfect Bulk Mass dostarczy nam najwyższej jakości węglowodany o różnym czasie wchłaniania (maltodekstryna, Waxy Maize, inulina) które uzupełnią nam zapas glikogenu i przyspieszą regenerację , oraz dwie frakcje najwyższej jakości białek serwatki, w tym izolat, które w niezwykle efektywny sposób zasilą nasze mięśnie optymalną ilością aminokwasów egzogennych EAA oraz rozgałęzionych BCAA. Nie bez znaczenia są tu zastosowane proporcje białka do węglowodanów, gdzie zawartość procentowa białka w 100 g. wynosi 45% a węglowodanów 40%, takie zestawienie powoduje że w jednej tylko porcji Perfect Bulk Mass dostarczy nam aż 22,5 g. czystego białka co jest nieosiągalne w przypadku zwykłych gainerów. Niebagatelne znaczenie ma tu zastosowana w produkcie Inulina, która jest węglowodanem o właściwościach prozdrowotnych , jest naturalnym probiotykiem, wspomaga prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego i składu mikroflory jelitowej. Zwiększa naturalną odporność organizmu co ma niezwykle ważne znaczenie dla osób intensywnie trenujących , które po ciężkich treningach mają obniżoną odporność organizmu. Perfect Bulk Mass jest produktem wysokiej klasy,o unikalnym składzie w tej grupie produktów, gdzie najwyższa jakość użytych do produkcji surowców oraz przepyszne smaki ,zaspokoją oczekiwania najbardziej wymagających sportowców.

Składniki w

100 g

50 g (porcja)

Wartości energetyczne

1573 kJ / 371 kcal

787 kJ / 186 kcal

Tłuszcz

3,0 g

1,5 g

 w tym nasycone

2,4 g

1,2 g

Węglowodany

40 g

20 g

 w tym cukry

4,5 g

2,3 g

Białko

45 g

22,5 g

Sól

0,4 g

0,2 g

 

Składniki: Koncentrat białka serwatkowego (z mleka), izolat białka serwatkowego (z mleka), maltodekstryna, długołańcuchowa woskowa skrobia kukurydziana (Waxy Maize), inulina, aromaty, kakao dla smaków (czekoladowego, ciastka z czekoladą , czekoladowo-orzechowego, słonego karmelu, batona karmelowo-orzechowego); substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza, guma guar, karagen; regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; emulgator: lecytyna słonecznikowa, barwniki: czerwień buraczana (truskawka, jogurt truskawkowy, truskawka-kiwi,) , beta karoten ( słony karmel, caffe late, ciasteczkowy, masło orzechowe);wyciąg z czarnej marchwi (jogurt jagodowy,jogurt z czarną porzeczka); substancje słodzące: sukraloza, acesulfam K.

Jednorazową porcję preparatu 50 g. (2 miarki) rozpuścić w 200-250 ml wody lub mleka. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu, 2-3 porcje dziennie w zależności od indywidualnych potrzeb.

 

Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Suplement diety, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.

Forma: Proszek
Wielkość opakowania: Do 1 kg, od 1 kg do 3 kg