Joyfood Get It Fit Viking - Kurczak z kaszą bulgur i sosem musztardowym | 420g

Najwyższej jakości soczyste kawałki kurczaka z kaszą bulgur w wyrazistym sosie musztardowym.

Doskonały w smaku wysokobiałkowy posiłek dedykowany osobom aktywnym.

  • 15,00 zł
  • szt.

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Get it Fit to funkcjonalne dania dla osób aktywnych i sportowców. Wyraziste receptury inspirowane kuchniami świata połączone z charakterystycznym i nowoczesnym designem opakowania, są doskonałym uzupełnieniem aktywnego life-stylu. Zjedz po treningu, zabierz ze sobą na wyprawę lub w łatwy sposób dbaj o podaż białka w swojej diecie.

Wykorzystując najnowocześniejsze techniki przetwarzania i utrwalania produktów spożywczych stworzyliśmy innowacyjny produkt, który wyznacza kierunek rozwoju żywności specjalistycznej. Połączyliśmy najbardziej pożądane cechy żywności funkcjonalnej w jednym produkcie.

 

Danie  serwujemy w talerzyku wytworzonym z wytrzymałego, bezpiecznego dla zdrowia materiału, odpornego na wysokie temperatury.

Dzięki temu posiłek przygotujesz w 2 minuty  w kuchence mikrofalowej lub podgrzewając metodą tradycyjną. Zastosowane rozwiązanie easy-peel pozwala na łatwe usunięcie folii górnej z talerzyka.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 595/142
  • Tłuszcz (g): 2,5
  • w tym kwasy nasycone (g): 0,4
  • Węglowodany (g): 22,1
  • w tym cukry (g): 2,7
  • Błonnik (g):  4,7
  • Białko (g): 7,7
  • Sól (g): 0,97

Składniki: Kasza bulgur 46% (gluten), filet z kurczaka 20% (filet z kurczaka, sól), woda, musztarda 6,5% (woda, gorczyca, ocet winny jabłkowy, koncentrat soku jabłkowego, sól, przyprawy), marchew 2,7%, koncentrat soku jabłkowego, śmietanka 18% pasteryzowana (mleko), seler, pasternak 2,2%, olej rzepakowy, niemodyfikowana skrobia kukurydziana, ocet winny jabłkowy, sól kamienna, sos sojowy (soja, gluten), przyprawy, pietruszka 0,3%, por, aromat naturalny.

Sposób przygotowania:

  1. Kuchenka mikrofalowa: Nakłuj lub zdejmij folię z talerzyka i umieść w kuchence. Podgrzewaj na najwyższej mocy przez 2,5 min.
  2. Naczynie z wodą: Umieść zamknięty talerzyk w naczyniu z gotującą się wodą, podgrzewaj 10 min.
  3. Patelnia, garnek: Zawartość talerzyka podgrzewaj w naczyniu przez 10 min.