Joyfood Spróbuj Wege - Kontynentalne z kaszą bulgur i kiełkami | 280g

  • Idealne dla wegan i wegetarian.
  • Odpowiedź na dynamicznie rosnącą kategorię produktową.
  • Receptury oparte na naturalnych składnikach.
  • Jedno opakowanie zawiera dwie rekomendowane porcje produktu.
  • Wygodne przechowywanie bez lodówki.
  • Wyróżnialny, nowoczesny design opakowania.

Danie wegetariańskie inspirowane kuchnią włoską. Charakteru dodają aromatyczne przyprawy, suszone pomidory i pestki dyni.

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Joyfood

  • Historia ceny
    Najniższa cena 30 dni przed zmianą: 8,50 zł brutto
  • 10,50 zł
  • szt.

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Spróbuj WEGE to bezmięsne sałatki oparte na połączeniach ryżu, kasz, warzyw, kiełków, nasion i pysznego dressingu. Gama smaków jest inspirowana kuchniami świata – aromatyczne dania są wyraziste w smaku. To doskonały wybór dla osób, chcących wzbogacić swoją dietę o produkty pochodzenia roślinnego.

Wykorzystując najnowocześniejsze techniki przetwarzania i utrwalania produktów spożywczych stworzyliśmy innowacyjny produkt, który wyznacza kierunek rozwoju żywności specjalistycznej. Połączyliśmy najbardziej pożądane cechy żywności funkcjonalnej w jednym produkcie.

Danie  serwujemy w talerzyku wytworzonym z wytrzymałego, bezpiecznego dla zdrowia materiału, odpornego na wysokie temperatury.

Dzięki temu posiłek przygotujesz w 2 minuty  w kuchence mikrofalowej lub podgrzewając metodą tradycyjną. Zastosowane rozwiązanie easy-peel pozwala na łatwe usunięcie folii górnej z talerzyka.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 843/201
  • Tłuszcz (g): 8,8
  • w tym kwasy nasycone (g): 1,0
  • Węglowodany (g): 24,8
  • w tym cukry (g): 5,0
  • Błonnik (g): 5,7
  • Białko (g): 5,7
  • Sól (g): 1,43

Składniki: Kasza bulgur 47% (gluten), papryka czerwona 11%, woda, oliwki czarne 6%, kiełki warzywne (soczewicy zielonej, soczewicy brązowej, ciecierzycy, fasoli mung) 5,3%, olej rzepakowy, pestki dyni 4,5%, pomidor suszony 3%,  koncentrat pomidorowy 3%, sos sojowy (soja, gluten), koncentrat soku jabłkowego, cukier trzcinowy, przyprawy (gorczyca), sól kamienna, czosnek, bazylia suszona 0,2%.

Sposób przygotowania:

  1. Kuchenka mikrofalowa: Nakłuj lub zdejmij folię z talerzyka i umieść w kuchence. Podgrzewaj na najwyższej mocy przez 2,5 min.
  2. Naczynie z wodą: Umieść zamknięty talerzyk w naczyniu z gotującą się wodą, podgrzewaj 10 min.
  3. Patelnia, garnek: Zawartość talerzyka podgrzewaj w naczyniu przez 10 min.