Now Foods Cascara Sagrada 450mg | 100 kaps

  • pobudza pracę żołądka, wątroby oraz trzustki
  • bogata w witaminy z grupy B oraz minarały
  • wykazuje właściwości przeczyszczające
  • szt.
  • 25,00 zł

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Cascara Sagrada posiada znakomite właściwości przeczyszczające, działając przy tym bardzo łagodnie. Powoduje jedynie niewielkie ruchy robaczkowe jelita cienkiego. Dzięki temu jest mało prawdopodobne, że spowoduje takie skutki uboczne (charakterystyczne dla innych środków przeczyszczających), jak uzależnienie. Po długim stosowaniu jelita będą pracowały normalnie, gdyż Cascara działa tonizująco. Zioło wywiera też korzystny wpływ na wszystkie nerwy, z którymi ma styczność.

Cascara pobudza pracę żołądka, wątroby i trzustki, przeciwdziała bezczynności okrężnicy w przypadku zaparcia. Dobrze wplywa na przewody żółciowe. Zawiera witaminy z grupy B-complex, wapń, potas, mangan. Cascara Sagrada jest najlepsza ze wszystkich roślin stymulujących pracę jelit. Zioło to znajduje się w rejestrze Amerykańskiej Farmakopei XXII, gdzie jest opisane jako suszona kora drzewa Rhcimnus purshiana występującego w okolicach północno-wschodniego Pacyfiku.

Kora tego dzikiego drzewa liściastego zawiera unikalne glikozydy, takie jak cascarozydy A, B, C i D. Te glikozydy wywierają łagodne, bezpieczne i skuteczne działanie rozwalniające, które pozwala utrzymać regularność trawienia

Składniki w

1 kaps. (porcja)

Kora szakłaka amerykańskiego

450 mg

 

Inne składniki:

Celulozy (kapsułka) i kwas stearynowy (źródło roślinne).


1 kapsułka przed snem. Powijać wodą lub sokiem.

 

Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Produkt, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.