PVL Mutant Mass 6800g

Porcja produktu Mutant Mass to aż 52 gramy pełnowartościowego białka, które pochodzi aż z 10 różnych form. Dzięki takiemu zastosowaniu aminokwasy są stopniowo uwalniane do krwiobiegu, co może korzystnie wpłynąć na proces rozbudowy mięśni. W porcji znajduje się również aż 175 gramów węglowodanów oraz 16 gramów zdrowych tłuszczów. Gdy dostarczymy taką dawkę składników, możemy oczekiwać, że w organizmie każdego dnia utrzymany będzie dodatni bilans kaloryczny.

  • 359,00 zł
  • szt.

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Co to za produkt?

Suplement budujący masę mięśniową

Krótka charakterystyka

  • JEDYNY w Polsce suplement, który zawiera aż 10 rodzajów białek o różnym czasie wchłaniania
  • JEDYNY suplement, który zawiera VEXTRAGO – najlepsze węglowodany jakie istnieją na świecie
  • JEDYNY suplement węglowodanowo – białkowy, który zawiera w składzie tak duże dawki OMEGA 3 i 6, CLA oraz MCT
  • JEDYNY suplement, który zawiera również kompleks transporterów dla składników odżywczych!


W jakim celu jest stosowany?
MUTANT MASS to preparat zupełnie nowej klasy. Składa się z 4 kompleksów. Pierwszy to mieszanka białek Iso Stack:

  1. Mieszanka izolatów białek serwatki (ISO-97 & CFM-90) oraz hydrolizaty białek serwatki to białka o bardzo krótkim czasie wchłaniania;
  2. WPC-85 i WPC-80 – koncentraty białek serwatki jako kolejna porcja białka która ulegnie wchłonięciu;
  3. Kazeinian wapnia, izolat białek mleka i micelarna kazeina – białka które najwolniej są wchłaniane do krwiobiegu;
  4. Izolat białek jaja kurzego oraz izolat białek z żółtka jaja kurzego. Białka z żółtka jaja kurzego to najlepsze istniejące białka, które mogą być wykorzystane przez sportowców!


Dzięki takiej kombinacji MUTANT MASS stanowi doskonale skomponowany preparat białkowy, który zapewnia wysoki poziom aminokwasów
w krwiobiegu przez długi okres czasu!

Drugi kompleks to Clean Carb: mieszanka węglowodanów o niskim IG, łącznie z Vextrago – największej cząsteczce węglowodanu, jaki występuje obecnie w tego typu odżywkach! Im większa cząsteczka węglowodanów, tym szybciej opuszczają one żołądek oraz tym lepiej uzupełniają zasoby glikogenu – substancji która jest głównym źródłem energii dla mięśni. Im więcej glikogenu w mięśniach – tym intensywniejszy i dłuższy może być trening. Nikt nie wymyślił jeszcze cząsteczki węglowodanu, która byłaby większa od Vextrago – jest ona o 30% większa od Vitargo ! Trzeci kompleks zawierający niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (EFA) oraz CLA i MCT. EFA odgrywają zasadniczą rolę w prawidłowej budowie i pracy stawów oraz wzmacniają odporność. CLA hamują możliwość rozrostu tkanki tłuszczowej! MCT, czyli średnio łańcuchowe kwasy tłuszczowe stanowią idealne źródło energii, oraz zwiększają spalanie tkanki tłuszczowej! Czwarty, to INTRASORB5 – mieszanka składników transportujących mikroelementy.

Najczęściej zadawane pytania
1. Czy muszę brać pełną porcję Mutant Mass?
Jeśli z jakichś powodów nie chcesz brać pełnej porcji Mutant Mass, możesz z powodzeniem wziąć tylko połowę, czyli dwie miarki. Możesz również stosować pół pełnej porcji dwa razy dziennie. W takim przypadku stosuj pierwszą rano zaś drugą porcję po treningu.



 

 

Wartości odżywcze

Porcja: 260 g

Ilość porcji w opakowaniu: 26

Zawartość: 6,8 kg

Składniki % Zapotrzebowanie dzienne
Wartość energetyczna 1050 kcal(4395kJ) -
Tłuszcze 18 g 27%
nasycone 3 g -
trans 0 g -
Choresterol 60 mg -
Sód 360 mg -
Weglowodany 170 g 57%
Błonnik 5 g -
Cukry 29 g -
Białko 52 g 100%
Wapń 400 mg 50%

Sposób użycia:
Stosuj 1 porcję (260g) zmieszane z wodą około 30 minut po treningu.

 

Przechowywać w suchym pomieszczeniu w temperaturze do 25 st. C, w zamkniętym opakowaniu.

Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Produkt, nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.

Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Informacje alergiczne: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym gluten, laktozę, soję oraz białka jaj.