Essensey Flexer | 225g

  • Suplement diety ma w swoim składzie 11 składników aktywnych
  • Produkt zawiera 7500 mg kolagenu typu I, II i III w porcji dziennej
  • Zawiera wapń i magnez, a także kolagen, MSM, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny i L-prolinę
  • witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki, a magnez i wapń wspomagają utrzymanie zdrowych kości.
  • 42,00 zł
  • szt.

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Suplement diety ESSENSEY zawiera składniki aktywne, które przyjmowane regularnie:

  

  • Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki
  • Magnez i wapń pomagają w utrzymaniu zdrowych kości
  • Magnez i wapń pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni
  • Witamina C i magnez przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
  • Witamina C i magnez przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia 
  • Kolagen

Kolagen to strukturalne białko zewnątrzkomórkowe, które stanowi niemal 1/3 całkowitej ilości białka w organizmie człowieka. Wyróżnionych jest 28 typów kolagenu, z czego najbardziej powszechnym jest kolagen typu I. Występuje on naturalnie w skórze, kościach, ścięgnach i więzadłach. Kolagen typu II znajduje się natomiast w chrząstce stawowej i wraz z proteoglikanami stanowi główne komponenty macierzy chrzęstnej. Suplement diety ESSENSEY FLEXER zawiera kolagen typu I, II i III.

  • MSM

MSM to inaczej siarka organiczna lub metylosulfonylometan. Jest on lotnym składnikiem cyklu siarkowego i stanowi jedno ze źródeł siarki w diecie. MSM naturalnie występuje w żywności np. w rybach, niepasteryzowanym mleku, surowych warzywach. Pod wpływem obróbki termicznej ulega zniszczeniu. 

  • Siarczan glukozaminy

Glukozamina to substancja naturalnie wytwarzana w organizmie z glukozy i glutaminy. Jest ona częstym składnikiem tkanek i wydzielin ludzkiego organizmu. Syntetyzowana jest w stosunkowo niedużych ilościach, a z wiekiem jej wytwarzanie może się zmieniać. Glukozamina jest substratem do biosyntezy glikozaminoglikanów i proteoglikanów, które są związkami obecnymi w substancji międzykomórkowej chrząstki. Glukozamina najczęściej dostępna jest w formie siarczanu, chlorowodorku lub N-acetyloglukozaminy. 

  

  • L-prolina

Prolina stanowi około 10 % wszystkich aminokwasów w kolagenie. Wsparcie proliny jest ważne w biosyntezie kolagenu, a także innych białek zawierających prolinę. 

  

  • Siarczan chondroityny

Siarczany chondroityny stanowią ponad 80% glikozaminoglikanów chrząstki stawowej, które odpowiadają za jej funkcje fizjologiczne. Proteoglikany zawierające siarczan chondroityny znajdują się również w aorcie, mięśniach szkieletowych, oku, płucach i mózgu. Z wiekiem może zmieniać się zawartość siarczanu chondroityny w chrząstce. 

  

  • Wapń

Wapń jest składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W 99% znajduje się w zębach i kościach, a tylko w 1% w surowicy krwi. Wapń jest potrzebny do utrzymania zdrowych kości i zębów. Dodatkowo przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania mięśni i procesów przekazywania impulsów nerwowych. Wspiera także prawidłowy metabolizm energetyczny, krzepnięcie krwi i funkcjonowanie enzymów trawiennych. 

  

  • Witamina C

To witamina rozpuszczalna w wodzie, która nazywana jest także kwasem askorbinowym. Odgrywa ważną rolę w funkcjonowaniu organizmu człowieka. Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu, dzięki czemu wspiera funkcjonowanie kości i chrząstki. Dodatkowo wspiera układ odpornościowy i wykazuje działanie antyoksydacyjne. 

  

  • Magnez

Magnez to jeden z najważniejszych jonów, które wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Jest składnikiem chlorofilu, dlatego w żywności możemu go znaleźć np. w zielonych warzywach liściastych. Magnez pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów, wspomaga funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego, a także przyczynia się do prawidłowej syntezy białka. 

  

  • Kwasy tłuszczowe Omega-3

Kwasy tłuszczowe Omega-3 to wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które zaliczane są do grupy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT). Do najbardziej znanych zaliczamy kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz dokozaheksaenowy (DHA), a także kwas alfa-linolenowy (ALA). NNKT muszą być dostarczone z pożywieniem, gdyż człowiek nie ma możliwości ich samodzielnie syntetyzować. W żywności znajdują się np. w tłustych rybach morskich. 

   

  • Kwas hialuronowy

Kwas hialuronowy to związek występujący naturalnie w organizmach żywych. W ciele człowieka podlega stałej wymianie na skutek degradacji i syntezy de novo, a z wiekiem zmienia się jego ilość6. Znajduje się m.in w stawach, ścianach naczyń krwionośnych, ciałku szklistym oka, a także w skórze. 

Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa
  na 7.5 g % RWS* na 15 g % RWS*
Kolagen Typu I i III SOLUGEL™ 3500.00 mg - 7000.00 mg
MSM 375.00 mg - 750.00 mg
Kolagen (typu II) 250.00 mg - 500.00 mg
L-prolina 250.00 mg - 500.00 mg
Siarczan glukozaminy 2KCl 250.00 mg - 500.00 mg
- w tym D-Glukozamina 148.00 mg - 296.00 mg
Siarczan chondroityny 75.00 mg - 150.00 mg
Wapń 60.00 mg 8% 120.00 mg 15%
Witamina C 30.00 mg 38% 60.00 mg 75%
Magnez 29.00 mg 8% 58.00 mg 15%
Kwasy tłuszczowe omega-3 27.00 mg - 54.00 mg
- w tym EPA 8.10 mg - 16.20 mg
- w tym DHA 5.40 mg - 10.80 mg
Kwas hialuronowy 10.00 mg - 20.00 mg

Składniki: kolagen typu I i III SOLUGEL™; maltodekstryna; MSM (metylosulfonylometan); regulator kwasowości (kwas cytrynowy); kolagenu typu II; L-prolina; siarczan glukozaminy 2KCl; magnez (sole magnezowe kwasu cytrynowego); wapń (sole wapniowe kwasu ortofosforowego); MEG-3™ 30 % B POWDER – mikrokapsułkowany olej rybi [60 % rafinowany olej rybi; żelatyna; regulatory kwasowości (askorbinian sodu, kwas cytrynowy); olej rzepakowy; aromat; przeciwutleniacz (tokoferole); olej słonecznikowy]; regulator kwasowości (kwas jabłkowy); aromaty; siarczan chondroityny; witamina C (kwas L-askorbinowy); barwnik (beta-karoten); substancja słodząca (sukraloza); hialuronian sodu.

Produkt może zawierać: mleko, soję, zboża zawierające gluten, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.

Zmieszać 7,5 g proszku (1 miarka) ze 100 ml wody. Spożywać 2 porcje dziennie, najlepiej na 30 min. przed posiłkiem.

Forma: Proszek