Joyfood Spróbuj Wege - Orientalne z kuskusem perłowym i ciecierzycą | 280g

NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM 01.2022 r.

  • Idealne dla wegan i wegetarian.
  • Odpowiedź na dynamicznie rosnącą kategorię produktową.
  • Receptury oparte na naturalnych składnikach.
  • Jedno opakowanie zawiera dwie rekomendowane porcje produktu.
  • Wygodne przechowywanie bez lodówki.
  • Wyróżnialny, nowoczesny design opakowania.

Gotowe danie roślinne inspirowane kuchnią orientalną. Jego charakter tworzą aromatyczne przyprawy, ciecierzyca i nuty imbiru.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Joyfood
  • szt.
  • 8,50 zł 6,99 zł

Produkt wysyłamy w ciągu 24h.

Zamówienie realizujemy w ciągu 24 godzin.

Produkt objęty jest roczną gwarancją.

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Spróbuj WEGE to bezmięsne sałatki oparte na połączeniach ryżu, kasz, warzyw, kiełków, nasion i pysznego dressingu. Gama smaków jest inspirowana kuchniami świata – aromatyczne dania są wyraziste w smaku. To doskonały wybór dla osób, chcących wzbogacić swoją dietę o produkty pochodzenia roślinnego.

Wykorzystując najnowocześniejsze techniki przetwarzania i utrwalania produktów spożywczych stworzyliśmy innowacyjny produkt, który wyznacza kierunek rozwoju żywności specjalistycznej. Połączyliśmy najbardziej pożądane cechy żywności funkcjonalnej w jednym produkcie.

Danie  serwujemy w talerzyku wytworzonym z wytrzymałego, bezpiecznego dla zdrowia materiału, odpornego na wysokie temperatury.

Dzięki temu posiłek przygotujesz w 2 minuty  w kuchence mikrofalowej lub podgrzewając metodą tradycyjną. Zastosowane rozwiązanie easy-peel pozwala na łatwe usunięcie folii górnej z talerzyka.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

  • Wartość energetyczna (kJ/kcal): 763/182
  • Tłuszcz (g): 8,9
  • w tym kwasy nasycone (g): 0,8
  • Węglowodany (g): 19,5
  • w tym cukry (g): 3,7
  • Błonnik (g): 3,5
  • Białko (g): 6,1
  • Sól (g): 1,33

Składniki: Kuskus perłowy 26% (gluten), ciecierzyca 20%, marchew 17%, papryka czerwona 7%, cebula 6%, nasiona słonecznika 5,6%, groszek zielony 4%, olej rzepakowy, woda, sos sojowy (soja, gluten), pasta orzechowa (orzeszki arachidowe), koncentrat soku jabłkowego, sól kamienna, curry 0,9%, przyprawy, koncentrat soku z cytryny, garam masala 0,3 % (kmin rzymski, pieprz czarny, kolendra, goździki, gałka muszkatołowa, kardamon, cynamon, liść laurowy, chilli), czosnek, imbir 0,17%.

Sposób przygotowania:

  1. Kuchenka mikrofalowa: Nakłuj lub zdejmij folię z talerzyka i umieść w kuchence. Podgrzewaj na najwyższej mocy przez 2,5 min.
  2. Naczynie z wodą: Umieść zamknięty talerzyk w naczyniu z gotującą się wodą, podgrzewaj 10 min.
  3. Patelnia, garnek: Zawartość talerzyka podgrzewaj w naczyniu przez 10 min.